Zo wil ik ontwerpen: Onderzoekend, persoonlijk en met sociale impact. Een aantal maanden lang verdiepte ik mij in veranderingen in de zorg, verschillende bewonersgroepen, behoeftes van cliënten en buurtbewoners en de mogelijkheden van het pand. Ik organiseerde co-designsessies, deed veldonderzoek, literatuuronderzoek en onderhield het blog ‘generaties verbinden’.

Untitled

Het resultaat was een transformatieplan voor een woon-zorgcentrum. Een ontwerp voor een buurttuin met paviljoens, die verbinding maakt tussen park en buurt door het zorg-gebouw heen. Een concept voor een vernieuwde buurtverbindende-omgeving. Een ontwerp op landschaps- detail- en stylingniveau. Waar de smaken van de drankjes, en het uiterlijk van het servies deel uit maken van de bedoelde beleving.

Met dit onderzoek en ontwerp behaalde ik de titel Master Interior Architecture en een nominatie voor de HKU-award. #‎onderzoekendontwerpen

 

JoanneZwart_vlierbloesem_limonade